Az önállóság kapujában 29. hét

Elérkezett a terhesség 29. hete. Már rengeteg közös élményen vagytok túl a csöppséggel, de azért vár még rád pár meglepetés. A mostani bejegyzésünkből kiderül, mi mindenre számíthatsz a terhesség utolsó trimeszterének második hetében.

 

A 29. hétre a baba súlya eléri az 1,25 kilót, a hossza pedig 40 centiméter is lehet.
Pár hónappal ezelőtt még csak egy borsónyi volt, mostanra már akkora, mint egy cipő!

 

Ezzel együtt mozgása is megváltozik. Ahogy a növekszik, kevesebb hely jut neki odabent, egyre inkább érzed nemcsak a heves mozgást, hanem a lágyabb mozdulatokat is, sokszor még látjátok is, épp hol, melyik testrészét “dugja ki”.

 

A súly- és méretbeli gyarapodás azt is jelenti, hogy a baba bőre kisimul, és egyre csinosabb lesz. Agya mostanra olyan fejlett, hogy képes szabályozni a saját hőháztartását és légzését is! Emellett köhögni és szopni is tud már, van szemöldöke, és haja, arca már majdnem olyan, mint a születéskor lesz.

 

Lassan a babaruhák összeállításán is elkezdhetsz gondolkozni, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen rohangálnod. Add át magad ezeknek a pillanatoknak és figyeld meg, hogy milyen boldoggá tud tenni akár egy ici-pici babazokni!

 

És Te mire számíts? Például a fránya lábduzzanatokra. Így ha beszerzőkörútra mennél, érdemes kismamaharisnyát venned, lábaid ugyanis a sokszorosát cipelik eddigi súlyodnak. Emellett pihenéssel és lábpolcolással sokat segíthetsz magadon, úgyhogy ha elfáradnál, kapd elő a kedvenc magazinod, és irány a heverő!

 

És mire jó még ilyenkor a pihenés? Hát arra, hogy a kicsire is jobban oda tudj figyelni! Gondoltál már arra milyen lesz, amikor először meghallod a szívdobogását? A legcsodálatosabb, hogy ezt szolgáltatásunkkal – minden nap-, együtt élhetitek át pároddal. Szánjatok időt erre, hiszen ez egyike lesz az első közös emlékeknek, amelyet csodás lesz visszaidézni számára, amikor már megnő!

 

Mindeközben orvosaink figyelnek rátok a távolból és azonnal jeleznek, ha valami probléma merülne fel, így igazán biztos lehetsz abban, hogy minden rendben lesz.

 

Ha többet szeretnél megtudni a szolgáltatásunkról olvasd el korábbi cikkünket vagy add meg adataidat itt, és mi a lehető leghamarabb felkeresünk!

Leave a Reply: