Blog: Blog

Influenza járvány

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelmi érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Országos Tisztafőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár részére megküldött, a látogatási tilalmak elrendeléséről szóló tájékoztatásokat alább közöljük. Az érintett intézmények itt olvashatók bővebben: TOVÁBB    

Mi újság odabent? – 34. hét – 35. hét

Mostanra babád, a bőre alatt felhalmozódott zsírszövetnek köszönhetően mindinkább kislánykorod játék babáira hasonlít. Hetente huszonöt dekával gyarapodik, tüdeje már szinte teljesen érett az önálló működésre, csontjai egyre keményebbek. Ekkorra a legtöbb baba már fejjel lefelé fordul, a születéshez legmegfelelőbb pózba. Az is természetes, ha ez csak az utolsó héten történik meg. Ez számodra könnyebb légzést, Tovább »

Mi újság odabent? – 32. hét – 33. hét

Mi újság odabent? A babád most teljesen aktív: pislog, körbe-körbe nézeget, megragad dolgokat, arcokat vág, valamint gyakorolja a légzést és a pisilést, és figyel mindenre, ami körülötte történik. Amikor azt érzed, hogy egy talp vándorol körbe, vagy amikor beléd könyököl, és a legváratlanabb helyzetekben és helyekre helyez el egy rúgást, akkor valóban átérzed az „élményt” Tovább »

Felkészülés a pocakon túli életre 30. hét

Üdvözlünk a terhesség 30. hetében! Beköszöntött az önállósodás időszaka, amikor a babád elkezd felkészülni a méhen túli életre: egyre fejlettebbek a szervei és egyre több létfontosságú rutint gyakorol be.   A kicsi méretbeli változásai a 30. héten nem igazán szembetűnőek. Annál jelentősebb viszont az agy barázdálódása és a vörösvértesteket termelő csontvelő fejlődése, ami nélkülözhetetlen az Tovább »

Az önállóság kapujában 29. hét

Elérkezett a terhesség 29. hete. Már rengeteg közös élményen vagytok túl a csöppséggel, de azért vár még rád pár meglepetés. A mostani bejegyzésünkből kiderül, mi mindenre számíthatsz a terhesség utolsó trimeszterének második hetében.   A 29. hétre a baba súlya eléri az 1,25 kilót, a hossza pedig 40 centiméter is lehet. Pár hónappal ezelőtt még Tovább »

Egyre közelebb a nagy naphoz 28. hét

Gratulálunk, a 28. héttel ugyanis elkezdődött a terhesség utolsó szakasza, a harmadik trimeszter! Nagyszerűen vetted az eddigi kihívásokat, és már csak pár hétre vagy attól, hogy a karjaidban tarthasd a gyermeked. Előtte viszont végigvesszük, mire érdemes figyelned. A 28. hétre a pici már nem is annyira pici, mivel a magassága 38 centiméter körüli, a súlya Tovább »

A harmadik trimeszter kapujában 26-27. hét

Az elmúlt néhány hétben rengeteg változáson mentetek keresztül a babával, miközben egyre inkább érzitek, hogy közel a cél. A 26-27. hét végével elkezdődik a harmadik trimeszter, előtte viszont végigvesszük, mire számíthattok a terhesség második szakaszának zárásakor. A magzat magassága mostanra eléri a 34 centimétert, a súlya pedig a bűvös 1 kilogrammos határt. Ez azonban még Tovább »

A kerekedő pocak és aki mögötte van 24-25. hét

Egy ideje már mindenki számára egyértelmű, hogy egy új életet hordasz a szíved alatt. A hetek múlásával csinos kismama vált belőled, és nemsokára testileg-lelkileg is készen állsz a szülésre. Cikkünkben ezúttal a 24-25. hét történéseit vesszük végig, hogy tudd, mire számíthatsz a második trimeszter végéhez közeledve. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a babád rohamos Tovább »

Egyre aktívabb a baba 22-23. hét

Gondoltad volna, hogy a babád már a második trimeszterben igyekszik hozzászoktatni téged a születése után időszakhoz, és a 22-23. hétre úgy érezed, mintha egy cirkuszi artistát hordanál a pocakodban? Na de lássuk a részleteket! Nem csoda, hogy egyre gyakrabban veszed észre a magzatmozgásokat, hiszen a 23. hét végére egy 28 centis és fél kilós „apróságot” Tovább »

Félúton a terhességben 20-21. hét

Hosszú utat tettél meg eddig, de ideje ünnepelned, hiszen már túl vagy a terhesség felén. Gondolj csak bele, ugyanennyi idő elteltével már a kezedben tarthatod a gyermeked! De vajon hogy áll a magzat a fejlődésben most, a 20-21. héten? Olvass tovább, és kiderül! Az elmúlt pár hónapban a babád hatalmas változáson ment keresztül. Aprócska embrióból Tovább »

A növekedés hetei 18-19. hét

Lassan féltávnál járunk a terhességben. A babák rohamos fejlődésnek indulnak a pocakban, az anyukák pedig újra erejük teljében érezhetik magukat. De pontosan mire számíthatunk a 18. és 19. héten? A cikk folytatásából mindenre fény derül! Kezdjük a magzat változásaival. A kicsi a 19. hét végére már legalább 200 grammot nyom, a hosszúsága pedig 23 centiméter Tovább »

Amikor kiderül a baba neme 16-17. hét

Ahogy haladunk előre a terhességben, egyre izgalmasabb dolgok történnek a kismamákkal. A pocakban növekvő babák újra és újra hírt adnak magukról, az anyukák pedig elkezdik tervezgetni az előttük álló boldog éveket. A változásokkal teli második trimeszteren belül ezúttal a 16. és 17. hét eseményeiről olvashattok részletesebben. A legtöbbször elhangzó kérdés, amit a leendő anyukák hallanak, Tovább »

A második trimeszter kezdete 14-15. hét

Ahogy túljutunk a terhesség első szakaszán, elillan a bizonytalanság, és a végre elújságolhatjuk a nagy hírt a család többi tagjának. A most induló sorozatunkban hétről hétre végigvesszük a második trimeszter eseményeit a babára és mamára is kitérve. Ezúttal a 14. és 15. héttel foglalkozunk behatóbban. A második trimeszter hozza el a várva-várt nyugalmat a kismamák Tovább »

Egy új élet kezdete

Ahogy elkezd egy új élet növekedni a szívünk alatt, a hétköznapjaink is átalakulnak. De mégis mire kell számítanunk a terhesség első szakaszában? Milyen változásokon megyünk keresztül, és mik az első teendőink ilyenkor? Ezúttal az első trimesztert legfontosabb eseményeit járjuk körbe, kitérve a babára, mamára és a családra is. A pozitív teszt után első lépésként mihamarabb Tovább »

Kismamák a célegyenesben

A várandósság hosszú és örömteli időszak a leendő szülők életében. A terhesség utolsó szakaszában, a 29. és 40. hét közé eső harmadik trimeszterben bekövetkeznek a legnagyobb változások, a szüléshez közeledve pedig egyre nagyobb szerepet kap az orvosi felügyelet. Az utolsó néhány hétben a magzat és az édesanya is hatalmas átalakuláson megy keresztül. A pici folyamatosan Tovább »

Biztonságos odafigyelés

Leendő szülőként természetes, hogy már a terhesség ideje alatt szeretnénk minél többet megtudni gyermekünkről. A köztünk lévő köteléket erősítheti, ha nem csak érezzük, de látjuk és halljuk is a fejlődő magzatot. A baba biztonsága érdekében azonban nem árt odafigyelni, milyen módon tesszük ezt. A technológia fejlődésével számos olyan eszköz vált elérhetővé, amivel otthonunkban is elvégezhetjük Tovább »

Az anyaság kezdete

Rengeteget gondolunk arra, hogy milyen szülők leszünk, hiszen mindannyian szeretnénk megadni gyermekünknek a tőlünk telhető legjobbat. A gondoskodás legszebb és legbensőségesebb formája, az anyaszerep azonban már jóval a szülés előtt elkezdődik. Egyesek a terhesség első heteitől kezdve beszélnek a fejlődésben lévő embrióhoz, míg másokban a magzatmozgások kezdetén tudatosul, hogy egy új életet hordoznak a szívük Tovább »

Mindent a babáért

Egy szülő életének első és legnagyobb kihívása a terhesség. Miközben testünk változik, és gyermekünk fejlődik, anyai ösztöneink is egyre erősödnek. Így nem véletlen, hogy egyből elkezdünk aggódni, ha veszélyeztetett terhesnek nyilvánítanak minket. Pedig kellő odafigyeléssel a legtöbb esetben elkerülhető a baj. Amint kiderül, hogy várandósak vagyunk, érdemes egyből felkeresni nőgyógyászunkat, és minél hamarabb elvégezni az Tovább »

Félek, nem fogom tudni használni a készüléket

A mai napig több mint 1.800 várandósság alatt vették igénybe hazánkban és több mint 35.000 alkalommal külföldön az otthoni CTG készüléket. Eddig még nem volt példa arra, hogy egy kismama ne tudta volna elsajátítani a készülék használatát.  A sikertelen mérések átlagos gyakorisága 10% körül mozog. Ez csak azt jelenti, hogy a mérések 10%-át meg kellett ismételni, Tovább »

Orvos a házban

Az internetre kapcsolódó „okoseszközök” elterjedésével új távlat nyílt meg a gyógyászatban. Az egészségügy demokratizálódott, napjainkban bárki számára elérhetőek azok az adatok, amik átfogó képet festenek pillanatnyi állapotunkról. Ráadásul mindez nemcsak ránk, de gyermekünkre is igaz. A legtöbb esetben csak a baj megtörténte után fordulunk orvoshoz, aki ilyenkor nem győzi hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. A technológia Tovább »

Ne felejtsd el felhasználni a kuponodat:

Érdekel a különleges ajánlat!

Különleges ajánlatainkért add meg az adataidat, és mi rövid időn belül felkeresünk!

Érdekel a különleges ajánlat!

Az egyedi ajánlatunkhoz, kérlek add meg az elérhetőségeidet és mi pár munkanapon belül felkeresünk!

Mă interesează oferta specială!

Pentru reducerea personalizată, vă rugăm să completați datele,iar noi vă contactăm în cel mult 2 zile lucrătoare!