Egyre közelebb a nagy naphoz 28. hét

Gratulálunk, a 28. héttel ugyanis elkezdődött a terhesség utolsó szakasza, a harmadik trimeszter! Nagyszerűen vetted az eddigi kihívásokat, és már csak pár hétre vagy attól, hogy a karjaidban tarthasd a gyermeked. Előtte viszont végigvesszük, mire érdemes figyelned.

A 28. hétre a pici már nem is annyira pici, mivel a magassága 38 centiméter körüli, a súlya pedig nagyjából 1100 gramm. A szemeit tágra nyitva fürkészi a környezetét, szemérmesen pislog, sőt, néha-néha még kacsint is! Mindezt igencsak csábosan, hiszen a szempillái és a szemöldöke is egyre dúsabb.

Ahogy azt már megszoktad, a kis „óriás” a pocakodban töltött wellness-üdülés alatt nem csak a pihenéssel van elfoglalva. Mivel mostanra kialakult a járóreflexe, ha kicsit több helye lenne, már rég útra kelt volna, így azonban egyelőre csak „dagaszt” a kis lábaival.

A picúr zsírrétege folyamatosan növekszik, ezért a pirosas bőre lassacskán rózsaszínűre vált. Közben a szeme is beszíneződik, de felesleges azon gondolkozni, hogy a te elbűvölő nézésedet vagy az apukája csábos tekintetét örökli-e majd, mert a születés után a babák szemszíne még változhat.

Ahogy telik az idő, a te tested is folyamatosan alakul. Nem meglepő módon a hasad egyre kerekebb, a bőröd kisimul, miközben ádáz harcot folytatsz a terhességi csíkok ellen. Megsúgjuk, hogy a megfelelő folyadékmennyiség és a krémek csodákra képesek, most pedig még idejében cselekedhetsz.

A melledben közben megindul az előtej kiválasztása, ha viszont még nem tapasztalsz erre utaló jelet, ne aggódj, a későbbiekben majd fogsz. Közben elkezdhetsz már azon gondolkozni, hogy miként szeretnéd a babádat táplálni, és nem árt, ha a szüléssel kapcsolatban is összeszedet a terveidet.

Apropó tervezés! Anyaként érdemes minél hamarabb felkészülni minden eshetőségre a gyermekünkkel kapcsolatban. Ezért ajánljuk a figyelmedbe a tele-CTG szolgáltatásunkat, amivel már a 28. héttől naponta meggyőződhetsz róla, hogy a magzatoddal minden a legnagyobb rendben van. Lépj kapcsolatba babáddal napi szinten is. Ha szeretnél velünk személyesen is beszélni a programról, add meg itt az elérhetőséged és a lehető leghamarabb felkeresünk!

De miért olyan fontos ez hosszú hetekkel a terhesség előtt? A baj bármikor bekövetkezhet, a tele-CTG viszont a folyamatos orvosi távfelügyeletnek köszönhetően a biztonság megnyugtató érzését hozza el minden kismamának. A szolgáltatás előnyeire egy korábbi cikkben már kitértünk.

 

Leave a Reply: